De Lessen


Ik geef lessen aan kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen, van beginner tot vergevorderde.
Saxofoonspelen is een heerlijke hobby waarbij je je fysiek en mentaal lekker kan uitleven. Samen muziek maken met anderen en genieten van mooie klanken!
Na ongeveer een jaar heb je het niveau om samen muziek te maken met anderen in een eenvoudige, beginnende samenspeelgroep.

In het begin leer je noten lezen maak je kennis met eenvoudige ritmes, korte liedjes en melodieën. Je leert de verschillende tonen en bijbehorende grepen op de saxofoon  en de toonomvang op de saxofoon wordt geleidelijk opgebouwd.
We ontwikkelen een ontspannen en effectieve speelhouding en ademtechniek. Een stabiel ,en later een wat meer flexibel embouchure. (controle over mondstuk en riet d.m.v je gezichtspieren, lippen, tanden, keel en tong).
Als deze basisvaardigheden eenmaal vrij goed ontwikkeld zijn is er steeds meer aandacht voor het opbouwen en uitbreiden van je repertoire en maak je kennis met verschillende muziek- en speelstijlen.
We maken gebruik van auditieve-lesvormen en je leert uit het hoofd spelen. Ook wordt er aandacht besteed aan muziektheorie en leer hoe een melodie en een begeleiding is opgebouwd.
 
Belangrijk is dat je vanaf het begin thuis oefent. Het is aan te bevelen als ouders hierbij kunnen helpen en regelmatig samen met hun kind kunnen oefenen, zeker bij jonge kinderen. De eerste 3 maanden is dagelijks 10 a 15 minuten oefenen voldoende. Later als je embouchure en ademtechniek wat meer zijn ontwikkeld 30 minuten. In overleg maken we een oefenschema

Lesvormen en tarieven
Gratis proefles
wekelijkse privélessen van 30 minuten € 71,50 per maand
Korte beginners-cursus van 5 lessen € 80,-
Theorie-cursus van 10 lessen € 180,-